
- Spray do dezynfekcji powierzchni i sprzętów w gabinetach weterynaryjnych.
POLISEPT VET® JM SANTE DISINFECTION
Gotowy do użycia środek dezynfekcyjny o udowodnionym działaniu przeciwdrobnoustrojowym.
JM SANTE DISINFECTION pozwala na utrzymanie najwyższego poziomu higieny w gabinecie weterynaryjnym, minimalizując ryzyko przenoszenia chorób i zapewniając sterylne warunki pracy.
- Eliminacja patogenów ze wszystkich powierzchni i sprzętów
- Bezpieczeństwo pacjentów i personelu
- Działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwpierwotniacze
Skład, zastosowanie i sposób użycia
Skład:
- PHMB – poliheksanidyna, cechuje się szerokim spektrum działania przeciwbakteryjnego, nawet u bakterii opornych na antybiotyki i bakterii przetrwalnikujących, działa także przeciwgrzybiczo i przeciwwirusowo
- Etanol – alkohol etylowy, działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo i przeciwwirusowo, działa również na bakterie przetrwalnikujące, hamuje także podział bakterii
- Propan-2-ol –izopropanol, posiada silne działanie bakteriobójcze, przeciwgrzybicze i przeciwwirusowe, hamuje także podział bakterii, w mieszaninie z etanolem nie działa drażniąco na błony śluzowe
- N(-3-aminopropylo)-N-dodecylopropano-1,3-diamina – organiczny związek powierzchniowo czynny, jest mocno zasadowa, dzięki temu działa silnie przeciwgrzybiczo, ma też działanie przeciwbakteryjne
Zastosowanie:
Preparat może być stosowany do dezynfekcji:
- Stołów i blatów zabiegowych
- Klatek, kojców i wózków transportowych
- Podłóg oraz powierzchni roboczych
- Wyposażenia gabinetu, w tym pojemników i naczyń szklanych
- Klamek i uchwytów
Sposób użycia:
- Przed użyciem delikatnie wstrząśnij opakowaniem, aby dokładnie wymieszać składniki.
- Umyj powierzchnię przed dezynfekcją.
- Równomiernie spryskaj powierzchnię preparatem z odległości 20-30 cm i pozostaw na powierzchni:
- jedną minutę dla efektu bakteriobójczego
- pięć minut dla efektu grzybobójczego
- Usuń nadmiar preparatu przy pomocy jednorazowego ręcznika.
- W przypadku dezynfekcji powierzchni mających kontakt z żywnością, należy spłukać je pitną wodą.